Evertsberg

Evertsberg


Du kanske någon gång har sett vasaloppet på tv?  Efter 47 km skidåkning från Sälen kommer man till kontrollen Evertsberg. Men här finns mycket mer än så. 

Evertsberg är en liten by 12 km från Älvdalen, 52 km från Sälen och 42 km från Mora. Åker du mellan Mora och Sälen kommer du att passera Evertsberg. 
Här bor ca 280 personer året runt och många fler under sommaren. 

Byn är omgiven av fantastisk natur med fina möjligheter till vandring, löpning, cykling - både landsvägscykling och Mountain Bike och på vintern även längdskidåkning och skoterkörning. 
Här finns en Lifvs butik som är en obemannad butik där du med hjälp av Bank-id och appen Store Key låser upp butiken och handlar det du behöver. Lifvs är öppet dygnet runt.
 
Vid Evertsbergssjöarna, 3,3 km från Evertsbergs Bygdegård hittar du badplats med brygga och hopptorn. 

10 minuters promenad från bygdegården finns Boggbergets festplats som på sommaren har bland annat musiktillställningar. 30 juni till 2 juli hålls i år River Valley Countryfestival på Boggberget. 
Nedanför boggberget hittar du även Evertsberg Kapell. 


I Evertsberg finns en hel del föreningar.
Evertsbergs skyttegille har en skjutlokal för luftgivärsskytte samt skyttesimulator. 
Gammelgårdsföreningen som förvaltar gammlegården i byn och håller liv i gamla traditioner och hantverkskunnande. 
Evertsberg sportklubb är aktiva i vasaloppskontrollen, dem brukar även spola en skridskobana under vintern vid gamla skolan där dem också har ett gym så deras medlemmar kan köpa ett gymkort och träna. Sportklubbem är även aktiva på Boggberget. 
Byarådet består av en representant från varje förening i byn.

Bredvid gamla småskolan som ligger utanför bygdegården finns även en bagarstuga som kan hyras för bakning av exempelvis kavelgris och tunnbröd.